Διαβάστε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κατασκευής ενός ξύλινου σπιτιού. Η κατασκευή των ξύλινων σπιτιών γίνεται από ξυλεία σκανδιναβικής πεύκης βόρειας Φιλανδίας. Οι τοίχοι που αποτελούν και τον φέροντα οργανισμό, κτίζονται από ολόσωμους κορμούς, στρογγυλούς ή πλακέ κατάλληλα επεξεργασμένους και οριζόντια τοποθετημένους ο ένας πάνω στον άλλο, συνδεδεμένους μεταξύ τους με ξύλινες καβίλιες, ανά δύο και μεταλλικές βέργες, βίδες μεγάλου μήκους που τρυπούν κατακόρυφα όλους τους κορμούς του τοίχου σε επιλεγμένες θέσεις. Η συναρμογή στις γωνίες και εν γένει στις διασταυρώσεις γίνεται με απότμηση των κορμών.

Tα ηλεκτρολογικά διαμέσου των κορμών σύμφωνα με το ηλεκτρολογικό σχέδιο.

ΣΤΕΓΗ. Η στέγη αποτελείται από ξύλινες δοκούς αναλόγων διαστάσεων και αποστάσεων μεταξύ τους. Κατόπιν επενδύονται ραμποτέ κάτω και επάνω και ενδιάμεσα μονωτικά και φράγματα υδρατμών. Η επικάλυψη της στέγης γίνεται με οποιοδήποτε υλικό όπως κεραμίδι, ασφαλκτικό κεραμίδι, μεταλλικό κεραμίδι ή πλάκα (πέτρα).

Στατική Αντοχή

Ο τρόπος κατασκευής των τοίχων, με ολόσωμο κορμό, είναι ο καταλληλότερος για κατασκευές μικρού ύψους.

Το μέγεθος της διατομής του ολόσωμου κορμού και ο τέλειος τρόπος σύνδεσής των, που τους προσδίδει την συνοχή ενός συμπαγούς τοίχου, υπερκαλύπτει την απαίτηση των φορτίων που μεταφέρουν, έχοντας μεγάλο περιθώριο ασφαλείας.

Αντισεισμικότητα

Η σεισμική καταπόνηση των κτιρίων ανάγεται στην επίδραση οριζοντίων δυνάμεων, που εφαρμόζονται στο επίπεδο κάθε δαπέδου που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Έχει σχέση με τα κατακόρυφα φορτία, με το ύψος του κτιρίου, την θέση και την διάταξη των τοίχων, αλλά κυρίως από τον τρόπο σύνδεσης των τοίχων μεταξύ των.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο κατασκευής των τοίχων, από ολόσωμους κορμούς, έχουμε ασήμαντη καταπόνηση του κτιρίου, λόγω της στιβαρότητας της κατασκευής, αλλά και του τέλειου τρόπου συναρμογής και σύνδεσης, με συνέπεια να μην υπάρχουν ζημιές μετά από έναν σεισμό.

Δίκαια, λοιπόν, λόγω της τελειότητας, της κατασκευαστικής εφαρμογής και της φυσικής συμπεριφοράς του ξύλου τα LOG HOUSE έχουν χαρακτηρισθεί σαν τα τέλεια και πλήρως αντισεισμικά κτίρια μέχρι και τα 8,3 ρίχτερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη αγορά Log Houses είναι η Ιαπωνία, κυριώς λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής.

Αρχιτεκτονικός Ελιγμός

Η κατασκευή των Log Houses προσφέρει δυνατότητα απεριόριστων αρχιτεκτονικών επιλογών, οι οποίες ανταποκρίνονται στις αισθητικές επιλογές των πελατών μας αλλά και στις αρχιτεκτονικές ιδιομορφίες κάθε περιοχής.

 

Υπάρχουν τρεις τρόποι κατασκευής και μπορούμε να προσαρμόσουμε το σχέδιο σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Μέθοδος Α (Με ολόσωμο κορμό)

Οι τιμές για κατασκευές από ολόσωμους κορμούς κυμαίνονται από τα παρακάτω,

1) από το μέγεθος της κατασκευής (τετραγωνικά μέτρα).
2) από το αρχιτεκτονικό σχέδιο.
3) από τη διατομή του κορμού.
4) Διατομές κορμού 150, 170, 190, 210 mm

Πάχος 90Χ170mm η 120Χ170 mm

Μέθοδος B (Με αντικολλητό κορμό νέας τεχνολογίας.)

Με αντικολλητό κορμό νέας τεχνολογίας.

Με αντικολλητό κορμό νέας τεχνολογίας.

Με μασίφ κορμό.

Μέθοδος Γ (Με τμήμα κορμού.)

Οι τιμές για κατασκευές με τμήμα κορμού κυμαίνονται από τα παρακάτω​

1) από το μέγεθος της κατασκευής (τετραγωνικά μέτρα
2) από το αρχιτεκτονικό σχέδιο

Διαδικασία Κατασκευής